AVOIMET KÄSIKIRJOITUKSET

Täältä löydät valmiit käsikirjoitusideat.


Jos haluat tehdä sarjakuvan ideastamme, kerro se työnäytteesi kera. Jos tyylisi ja kuvituksesi laatu ylittää kustannuskynnyksen, saat yksinoikeudella käsikirjoituksen, kustannussopimuksen ja ohjaajan, jonka kanssa suunnittelet tuotannon.


Jos sinulla on oma idea tai oma genretoive, lähetä se meille. Jos idea ja työsi laatu ylittää julkaisukynnyksen, saat kustannussopimuksen. Tuotamme kanssasi ideasta käsikirjoituksen ja pääset rakentamaan ideasi valmiiksi sarjakuvaksi.

Starry Balloons

KOIVU JA TÄHTI (MANGA)

Tarinan pituus: pitkä
Genre: draama

Pohjautuen Sakari Topeliuksen alkuperäissatuun.


Isovihan aikana perheestään lapsina erotetut ja Pietariin siepatut nuoret sisarukset lähtevät etsimään synnyinkotiaan ja perhettään Suomesta, apunaan usko Jumalaan ja  karttanaan vain muisto kotipihan koivusta ja sen oksien yllä loistavasta tähdestä. Etsintäretki vaikuttaa mahdottomalta, sillä vaikka uusi maailma nousee vanhan raunioista, ei rauhaa ole saavutettu kansojen välillä. Päätös lähteä Pietarista saattaa nuoret vaaroihin, joita he eivät osanneet kuvitellakaan. Rakkauden ja kaipuun on päästävä voitolle vihasta, kun panoksena on perheen ja koko kansakunnan tulevaisuus.

PÄIVÄNSÄDE JA MENNINKÄINEN (MANGA)

Tarinan pituus: keskipitkä
Genre: fantasia, draama

Suurperheen esikoispoika menettää perheensä auto-onnettomuudessa ja pakenee fantasiamaailmaan unohtaakseen todellisuuden. Fantasiamaailmassa hänen perheensä elää ja hän rakastuu keijukaisprinsessaan. Eräänä yönä prinsessa kertoo hänelle salaisuuden - mahtava menninkäisten kuningas on tulossa ja aikoo tuhota koko maailman mustalla kuolemanautollaan. Sankarimme päättää auttaa, koska taikamaailmassa peikot omaavat suuret taikavoimat. Taikavoimillaan hän käy taisteluun menninkäisten armeijaa vastaan, mutta joutuu pian huomaamaan, että todellista elämää ei voi paeta, kuolemaa ei voi perua, eikä omia tunteita vastaan voi taistella suurimmillakaan taikavoimilla. Eivätkä ihmiset ja keijut voi koskaan elää yhdessä.

Image by Christopher Campbell
Image by Yaopey Yong

UNOHDETTU SYDÄN (MANGA)

Tarinan pituus: keskipitkä
Genre: Draama

Tarina kertoo nuoresta psykologista, joka saa viran psykiatrisesta sairaalasta 70-luvulla. Silloin oli vielä psykiatrisia sairaaloita. Sairaala on Nikkilä, se on syrjässä ja idyllinen. Hoitajat ja potilaat tekevät tilusten töitä yhdessä. Psykologi tapaa naispotilaan, joka on samanikäinen hänen kanssaan. Psykologi rakastuu naiseen ja tajuaa, että hän itse on kokenut samanlaisen trauman lapsuudessaan. Tarinan edetessä psykologi tajuaa, että kärsii samanlaisista oireista kuin rakastamansa nainen, mutta on vain piilottanut ne koko elämänsä ajan. Keskeinen käänne on se, kun psykologista tulee potilas - hän menettää oman mielenterveytensä hallinnan ja alkaa taistella kohtaloa vastaan, kun kohtalo yrittää tehdä hänestä potilaan. Hän alkaa hoitaa itseään. Lopulta psykologi päättää tehdä ammattieettisen rikkomuksen ja muuttaa koko elämänsä. Hän tunnustaa rakkautensa, jättää terapeutin työn ja kirjautuu sairaalaan potilaaksi saadakseen olla rakastamansa naisen kanssa.

MIEKKAVALAIDEN SOTA

Tarinan pituus: pitkä
Genre: fantasia, draama

"Meren muisti on ikuinen."

Nuori mies on hylkiö ja nukahtaa rannalle.

Meren taika muuttaa hänet miekkavalaaksi ja hän päätyy elämään miekkavalaiden kanssa. Hän saa tietää, että miekkavalaat suunnittelevat sotaa ihmiskuntaa vastaan. Hän yrittää estää sodan ja vakuuttaa miekkavalaat ihmisten hyvyydestä. Miekkavalastyttö johon mies rakastuu, näyttää tälle totuuden ihmisten toimista - ihmiset murhaavat meren eläimiä ja niiden lapsia. Kaikki on tuhoutumassa jos ihmisiä ei pysäytetä. Mies ymmärtää ja liittyy sotaan rakastamansa tytön rinnalla. Kuukausi ennen sodan alkua on täysikuu. Yöllä sankarimme taika saavuttaa määräaikansa ja hän muuttuu takaisin ihmiseksi. Kauhuissaan hän yrittää palata, mutta ei voi hengittää veden alla. Hän yrittää taivutella ihmisiä muuttumaan, mutta kukaan ei kuuntele häntä. Sota lähestyy ja sankarimme yrittää estää kalastajia tappamasta miekkavalaita. Samalla hän huomaa, että hänen rakastettunsa on tarttunut kalastajien verkkoon...  

Image by Frank Busch
Image by Matthew Fassnacht

SALAINEN HELMI

Tarinan pituus: keskipitkä
Genre: fantasia, draama

Taiteellinen nuori poika on nähnyt samaa unta pikkulapsesta asti. Hän on aina meren rannalla, maasta kasvaa kukkia ja kaukana merellä seilaa laiva. Poika sairastuu vaikeaan MS-tautiin ja menettää näkönsä. Hän kadottaa hetkeksi tahtonsa elää, mutta yllättäen uni, jota hän on aina nähnyt, alkaakin muuttua. Jotain pahaa on tapahtunut unimaailmassa, jossa Jumalat asuvat. Unessa poika saa tietää, että jumalten prinsessa on vangittu kirottuun lähteeseen ja unien valtakuntaa hallitsee nyt salaperäinen Kuujumala. Unien maailma on pelastettava, mutta se onnistuu vain ihmisen mielikuvituksen avulla, sillä unimaailmassa on piilotettuna salainen portti ihmisten maailmaan, ja sen avulla on mahdollisuus löytää elämän suurin lahja. Kun poika löytää portin ystäviensä kanssa lapsuutensa leikin avulla, saavat he huomata, että unimaailmassa pojan MS-taudilla ei ole vaikutusta - hän näkee taas! Kun Kuujumala saa tietää, että ensimmäisen kerran satoihin vuosiin ihmiset ovat tulleet hänen valtakuntaansa, joutuvat nuoret huomaamaan, että pakeneminen on entistä vaikeampaa, koska unimaailma saa heidät unohtamaan todellisen elämän. Onnistuvatko nuoret löytämään ihmiskunnan suurimman aarteen? Onnistuvatko he paljastamaan salaisuuden, joka liittyy prinsessan katoamiseen ja jollain oudolla, salaisella tavalla myös heidän omiin kohtaloihinsa. Jos Kuujumala voittaa, he unohtavat miksi ylipäänsä halusivat joskus elää...